SEO Hocası Macerası – Adım Adım SEO Hocası

  • 12 Haziran 2019

Hayatımın 2009 – 2018 yani 24 ve 33 yaşları arasını bütünüyle dolduran SEO Hocası’nın macera dolu gelişim sürecini tüm detaylarıyla anlatmaya çalışacağım. İçerisinde tutku, hırs, hayal kırıklıkları, başarı, hatalar, kazançlar, kayıplar, güç ve korku gibi birçok duyguyu barındıran bir dönem benim için SEO Hocası!

SEO Hocası İsmini Belirleme

Marmara Üniversitesi Aktüerya bölümü 1. sınıf bölüme ısınamadım ve bir arayışa girdim. Kendimi hayal dünyamı direkt somutlaştırabildiğim bir program AutoCAD ile buldum ve 1. sınıf 2. dönemiyle başlayan 7 yıllık bir eğitmenlik macerasının sonlarına doğru bir websitesi açarak bildiklerimi tüm insanlara öğretme düşüncesi gelişti. İsim son derece kolaydı, çünkü her yerde namım AutoCAD Hocası’ydı.

Sitenin önce klasik pazarlamalar ile büyümesi yönünde çalışmaları yürüttüm ancak kartvizit dağıtarak bir yere varılamayacağını anladığım an Google’daki “AutoCAD” ve “AutoCAD Dersleri” gibi aramalarda ilk sıralarda çıkarsam onbinlerce kişiye ulaşabildiğimi ve bunun da SEO çalışması olduğunu anladım. AutoCAD, AutoCAD dersleri ile ilgili tüm denemelerim sonucunda Google’ın çalışma mantığını büyük ölçüde anlamış ve devasa bir rakibi geçerek 1.liğe yerleşmiştim. AutoCAD Hocası ile elde ettiğim başarı SEO konusunda ciddi deneyim kazandırmış, gelişmekte olan bu sektörün rekabetçi yapısı ve içimdeki keşfetme merakı ile yeni hedefi artık belirlemiştim. Bu konuda isim bulmak tahmin edeceğiniz gibi çok zor olmadı :) AutoCAD Hocası devri kapandı artık yeni bir isimle yeni bir macera başlıyordu : SEO Hocası…

SEO Hocası Mottosu : Paylaşmak Kazanmanın En Hızlı Yoludur

Hiçbir zaman ticari hareket edebilen, düşünebilen bir insan olmadım. Bu nedenle çoğu fırsatı ideallerim uğruna elimle ittiğimi de söyleyebilirim. 7 yıllık AutoCAD eğitmenliği bana üzerimden hiçbir zaman atamayacağım bir davranışı aşılamıştı : Daima Paylaş! Bilgi, Zaman, Deneyim, Mal, Para, Enerji ve daha ne varsa…

Bu sebeple SEO Hocası tamamen bir blog yapısında ve her keşfettiğim yeni bilgiyi anında paylaşacak dinamizmde bir içerikle hızla ilerliyordu. Tamamı kendi deneyimim ve nasıl deneyimlediysem herkesin anlayabileceği sadelikte anlatılıyordu. Siteyi ilk açtığımda yayınladığım posta bakar mısınız. Hayalimle gururlanıyorum, amatörlüğüme gülüyorum :) https://www.seohocasi.com/seohocasi-com-acildi/

Sonrasında neredeyse her gün 3 – 4 farklı makale yazacak hem AutoCAD Hocası, Hem SEO Hocası’nın SEO başarısı sürecinde öğrendiğim her şeyi açıkça anlatacaktım. Birçok meslektaşımın “ben de bunları yeni keşfettim niye hemen paylaşıyorsun” tepkisine maruz kalacaktım belki ama öğretmenlik hazzım her zaman daha ağır basacak bu paylaşım sürekliliğinin sektörün lokomotifi olmaya başlayacağımı sağladığını farkedemeyecektim bile.

SEO Hocası Analiz

Ticareti iyi bilmiyordum ama attığım her adımın da aslında ticarete katkı sağlayan unsurlar olduğunu profesyonelleştikçe görüyordum. Pazarda önce “tadına bak abla” diyen satıcıların fayda, güven odaklı yaklaşımla ticareti daha kolay gerçekleştireceği gerçeği, freemium, demo sürümü, trial gibi uluslararası çaptaki uygulamaların satışa daha yaklaştıracağı gerçeği o dönemde zihnimde aydınlanmamış bir şekilde eğitmenlik içgüdüsüyle bir analiz ile sitedeki tüm teknik hataları herkese gösterelim düşüncesiyle ortaya çıktı. Birkaç kez yazılım formatı değişse de Türkiye’de 2010 yılında bir ilk olarak SEO Analiz servisini çıkardıktan bir süre sonra çok net gördük ki analiz sayfası anasayfa dahil diğer tüm sayfalarımızdan daha fazla trafik alıyor. İnsanlar bookmarklarına kaydediyor, daha sonra tekrar girmek üzere hatırlamak için markanızı hafızanıza kazıyor, arkadaşlarıyla paylaşıyor, müşterisine analiz yapacaksa önce oradan bir rakibiniz bile sizi tercih ediyor. Belki ilk etapta ticari bir kazanç oluşturmuyor ancak adeta ileride oluşabilecek tüm ticari kazanımlarım temelini hazırlıyordu.

Sektörün Zorlukları

Sektör çok fazla oyuncu olması ve çok çok daha fazlası oyuncu adayı olması sebebiyle başarı gösteren kişilere saldırma girişimlerinin önünün alınamadığı bir sektör. Aslında gerçek haşin bir rekabet dünyası. Çeşitli webmaster forumlarında istisnasız sektördeki herkesin karşı durduğu teorilerle örnek : https://www.seohocasi.com/nofollow-dofollowdan-daha-yararlidir/ hızlı çıkış yakaladığım dönem beraberinde de birçok zorluğu getirmeye başlıyordu. Her geçen gün karşılaştığım yenisi defalarca bu işi bırakma noktasında bir kararsızlık yaşatıyordu. Ancak yıllar sonra yayınlayacağım Türkiye’de Başarılı Olmanın Sırrı yazımda da yer verdiğim üzere pes edersem kazanmış olacaklardı.

Türkiye’de Başarılı Olmanın Sırrı

Asker kaçağı diye şikayet edilerek ofise polislerin gelmesi (tabi okulu 7 yılda bitirme gerçeğinin ortaya çıkması da hoş değil ama :), forumlarda adımın karalanmaya başlanması sonrasında başlayacak hukuki süreç öncesinde aldığım mailler vs. not : mail ve kullanıcı adı fake olduğu için blurlanmamıştır.

Bu zorlu süreç hiç bitmeyecekti :)

SEO Hocası Teması :)

SEO ve yüzlerce türevinde hızla 1. sıradaki konumlarını arttıran SEO Hocası için ilk etapta daha kalıcı bir SEO çalışması olarak bir tema oluşturup piyasaya sürme fikriyle hareket etsem de bu birçok açıdan beraberinde farklı olumsuzlukları da getirecekti.

Tema site içi SEO uyumu açısından kusursuz ilk temaydı ve panelinden gireceğiniz anahtar kelimeye göre iç kısımda kelime optimizasyonunu kendisi sağlıyordu. Bu haliyle kullanan birçok siteden çok iyi geri dönüşler alsa da amaçladığımız sitenin alt kısımdan nitelikli backlink elde etme çalışması bir anda milyonlara ulaşırken ciddi bir zararlı link saldırısıyla karşı karşıya kalmaya başladık. Neredeyse temayı her kullanan kişinin siteyi sadece SEO odaklı düşünmesi yani micro bloglar olarak hedeflemesi niteliksiz birçok zararlı backlinki ister istemez üzerimize çekmeye başlamıştı ki bu çok kontrol edilebilir bir durum değildi.

İlk versiyonda “SEO” kelimesinden link alınırken hemen bir güncelleme ile bu zararı minimize etmek için bağlantı ismi “SEO Hocası”na çevirildi. Ancak sonraki algoritmalarda kendi isminden de gelecek niteliksiz bağlantılar riskli olmaya başlayacaktı ve temayı yayından kaldırarak milyonlarca siteyi Google Disavow Tool’u ile reddetmek durumunda kaldık. Bu süreç hem yorucu hem de bol deneyimli bir süreçti ama yaşanılan pozisyon dalgalanmaları ve zaten birinci sıradayken çıkardığımız halde “tema sayesinde başarılı oldular” algısıyla karalama kampanyalarının da odağı olmaktan kurtulamadı.

İlk Kitap Denemesi : Site Dışı SEO Kitabı

Bilgi paylaşımı noktasındaki blog içerikleri, analiz hizmeti, çeşitli toollar ve SEO uyumlu temalardan sonra ilk kitap denemesi olarak bir adım atarak Site Dışı SEO Kitabı isminde sadece offpage SEO kavramına yer verdiğim bir e-kitap hazırlayarak satışa çıkardım. Talep beklediğimin çok üstündeydi. Bu çalışma aynı zamanda gerçek bir kitabın hazırlanmasının ısınma turlarıydı. Her ne kadar kitabın elektronik ortamda bulunması bir risk olarak beni her geçen gün tedirgin etse de ve korktuğum başıma gelerek birçok blog ve forumda ücretsiz dağıtılmaya başladıysa da her şerde bir hayır olduğunu deneyimledikçe daha yakından öğreniyordum. Bu durum ciddi bir marka bilinirliği ve PR’ı da beraberinde getirdi. Gelirler azalmış ama sonraki basılı ortamda yer alacak kitabın arefesinde bilinirlik büyük ölçüde artmıştı.

SEO Hocası İlk Kitabı Çıkıyor : Uzmanından SEO

SEO Hocası’nın ilk hedefi SEO kelimesinde ilk sıraya gelmekti, ancak bir yandan artan  taleplere karşılık vermeye başlarsam siteyle ilgilenmeyi ikinci plana itebileceğim için kendime şu sözü verdim “1. sıraya ulaşana kadar hiçbir ticari talebi yanıtlamayacağım” Öyle zannediyorum ki onlarca talebin oluşmaya başladığı bir dönemde sözümü tutmanın da zorluğundan olsa gerek 6 ayda ilk sayfa ve 8 ayın sonunda SEO kelimesinde 1. sıraya ulaştım. Ancak yine de her talebe karşılık vermemeye çalışıyordum.

Sektördeki tüm olgunlaşma sürecinin neticesi olarak artık resmi bir kaynak olabilecek basılı SEO kitabını hayata geçirmeliydim. Kitabın yazım süreci boyunca Seohocasi.com ilk defa güncel içerik yayınlamıyor, ilk defa bu kadar sessiz kalıyordu. Sektörün bilgi anlamında lokomotifi olmuş bir site ve SEO kelimesinden daha fazla arama hacmine ulaşmış SEO Hocası kelimesinin varlığına rağmen bu ilk defa yaşanıyordu. Sektörün de kısmen durağanlaşmasına sebep olsa da nihayet Site Dışı SEO Kitabının da temelini attığı kitabı 2.5 ay gibi kısa bir sürede yoğun mesai ile tamamladım.

2. Yaşındayken hazırlanmış SEO Hocası İnfografiği

Kurumsallaşma Sürecine Adım Adım

Artık yeni bir hayalim vardı. Gelecekte girişimlere yatırım yapan, deneyimlerini paylaşan, birçok girişimi hayata geçirmiş ve bünyesinde barındıran, giveback kültürüyle girişimcilere olabildiğince destek veren bir ticari çatı. Web Girişimleri odaklı Web Ventures odaklı bir isim olmalıydı, oldu. Webtures doğdu!

Karakteri, çizgisi, hisleri tamamen farklıydı. Artık bir üst yapı olarak hizmet vermeye başlamış birçok büyük markanın başarı hikayesinde imzası olacaktı. Ancak SEO Hocası kendisini artık ticari konumlandırmasa, eskisi kadar aktif olmasa da hala hayatta ve ayaktaydı.. ve sonra bir gün olan oldu :)

SEO Hocası Ceza Aldı

Belirli dönemlerde gerçekleştirdiğimiz tasarımsal değişikliklerinden yeni bir tanesi için hazırlığımızı tamamladık ve yeni temaya geçiş süreci için artık hazırdık. Sitenin şimdiki arayüzü :) https://www.seohocasi.com/

Tüm sayfalar kontrol edildi, hiçbir eksik olmadığına emin olundu ve site taşındı. 2 hafta sonra Google Deindex Cezası. İnanılmaz! SEO aramasında 1. sırada değildi, SEO Hocası aramasında da ve hatta seohocasi.com aramasında da hatta ve hatta www.seohocasi.com aramasında da daha fazlası da vardı. info:seohocasi.com aramasında da yoktu. Bir SEO sitesinin karşılaşabileceği tarihin en büyük krizi ile karşı karşıyaydık. Durumun basit olmadığının ve üzerimize birkaç eleştiri çekebileceğimizin farkındaydık ama birkaç gün içerisinde çok da konu büyümeden çözeriz düşüncesi içerisindeydim. Yanılmışım!

1. Gün Akşam

– Whatsapp’tan birkaç mesaj gelmeye başladı yakın çevremden. Bilgim var geriledi halledeceğim yanıtlarıyla sorun olmadığını belirttim.

– Messenger’dan birkaç kişinin yazmaya başladığını görünce hemen bir post paylaştım facebooktan.

Yorum olarak “Google?” diye soranlara “SEO Hocası? https://www.seohocasi.com/?s=google” diye yanıt veriyordum ve Google’da SEO Hocası araması sorun ama SEO Hocası’nda Google diye arandığında bir sorun yok şeklinde konuyu hala olabildiğince hafife alıyordum. ki…

2. Gün

– Tüm webmaster forumlarında ardarda konular açılmaya başlandı. Her birinde yüzlerce tartışma olmaya başlandı. Yazılanlar inanılacak türden değil.

– Twitter, facebook, forumlar, whatsapp, messenger, mesajlar, aramalar ardı arkası kesilmiyordu. Günde istisnasız 400+ bildirim konuyla ilgili

Ekibin morali yerlerde. Sadece gündemi takip etmeye insanların ne yapmak istediğini öğrenmeye çalışıyorduk. Ancak çok belliydi linç kampanyası. Güçlü durumdayken iş başvurusunda bulunan, tebrik mesajları ileten, sorularına verilen yanıta teşekkür eden, kitap hediye isteyen birçok kişi bir bir gözümün önünde birkaç gün önceki yaklaşımlarını ve iletişimimizi hatırladığım halde pervasızca saldırmaya başlıyordu. Daha ilk günden kaldırılamayacak psikolojiydi. Üstelik sorunun kaynağı henüz belirlenmemiş ve ne kadar süreceği belirsizdi.

– Sektörle alakasız bir çok akrabam bir şekilde denk gelmiş ve ne oldu diye bana ulaşıyorlardı.

3. Gün

– Konferanslar iptal edilmeye başlanıyordu.

– Müşterilerimizden daha 2. günden mailler ve telefonlar alarak “bizimle toplantı yapılıp sizin hakkınızda bir şeyler söyleniyor” şeklinde geri bildirimlerle olayın organize bir şekilde büyütülmeye başladığını anladık.

– Eski SEO’culardan Odun Herif twitterdan bir twit atarak 2.5 milyonluk takipçisine SEO Hocası’nın cezasından bahsetmekle yetinmedi ikinci bir twit ile büyük 3 müşterimizi etiketleyerek uzak durun mesajı verdi. Daha sonra bu rakip birçok SEO girişimcisinin etkinliklerinde boy göstererek yapılanlar taktirle karşılanacaktı.

– Ailemin kesinlikle okumasın yazılanları kaldıramazlar ben yine her şeyle başederim diye düşünürken babamdan aldığım bir telefon ile teselli bulmaya çalışacaktım :) Baba içgüdüsü, korumacılığı ve tesellisi ile şu cümleleri işitecektim; “Kaan tüm yaşanılanları gördüm, yazılanları okudum. Sen hiç kafana takma evladım maaşlı da olsa bir işe girersin” :) Kafamdan “pes etme” kelimesini atalı yıllar olmuştu :) Gerekli huzuru vermek üzere kontrolün bende olduğunu ve kafasına takmaması gerektiğini söyledim.

Eğer bir kriz ile karşı karşıyaysanız, önce kendinizi kontrol etmeli ve özgüveninizi toplamalısınız, sonra çalışanlarınızın, sonra ailenizin ve sonra müşterilerinizin. Eğer kendinizi toplayamazsanız gerisi zaten gelmeyecektir. Bu sebeple kriz süresince her gün ofise geldiğimde en enerjik ses tonumla “Günaydın Arkadaşlar!” diye herkesi selamlardım ve en basit sorunları dert ederek çözüm aramaya başlardım. Bunu bir abimin paylaştığı hikaye ile öğrenmiştim. Bir gün bir ülkenin başkanı ülkede sağlam bir ayaklanma ile karşı karşıya kalır ve her an devrilmek üzeredir. En yakınındaki adamlarına “gümrükte takılan tırlar ne oldu, o sorunları çözün” mesajıyla asıl sorunun zaten sorun olmadığını kontrolünde olduğunu göstermektedir.

Sosyal medyadan herkes bizim tavrımızı öfke, kızgınlık, stres ve pes etme olarak beklerken tüm keyfimiz ve heyecanımızla sosyal medyadan canlı yayın başlatarak ekip içi langırt turnuvası yaptık. Ancak canlı yayını kapattığımızda bilgisayarlara dağılıp sorunu çözmeye uğraşıyorduk. Sosyal medyayı kullanım şekliniz her dönem çok önemlidir. Pozitif içerikler paylaşırsanız sizi sevenler sevinir, sevmeyenler üzülür; ancak gergin, stresli ve kaygılı içerikler paylaşırsanız sevenler üzülür sizi sevmeyenler ise sevinir. O zaman siz böyle durumlarda daha çok ne yapmanız gerektiğini anladınız bile :)

4. Gün

– Global bir blogda (her türlü iletişimimizin hiçbirine ne olumlu ne olumsuz dönüş yaptı) İngilizce bir makale alınarak yıllardır SEO kelimesinde 1. sırada duran ve daima etik tekniklerin neler olduğunun altını çizen SEO Hocası’nı Google’ı kandırmakla itham edecek ve bu konuyla ilgili görüş almayı bırakın bizi muhattap bile almayacaktı. Muazzam bir operasyonun odağı olmamız beraberinde ömür boyu sahip olacağım devasa bir deneyimi de beraberinde getiriyordu. Ama zordu.

Ekibin şirkete, bana ve kendilerine inancı tamdı. Bir gün beni motive etmek için üst katta toplanarak beni çağırdılar. Karşılaştığım manzarada yaşadığım duyguları kelimelerle tarif edemem. O günlerde arkamda, yanımda oldular ama bu onlara yetmemişti o gün “ben oldular”

5. Gün

– Sitedeki sorunları tespit ederek düzeltmeleri gerçekleştirdik. SEO Haberleri adı altında yayınladığımız her gün 1 cümlelik farklı içerik sayfayı eski temada indexe kapalıyken, yazılımcıların dikkatsizliği ile yeni tasarımda indexe açılmış ve 2.500 sayfayı oluşturan her biri 1 cümlelik haber Google’a indexletilerek arama sonuçlarına “thin content yani zayıf içerik” yayını yapılarak ceza almasına sebep olmuştu. Sorun düzeltildi ve beklemeye geçildi.

6. Gün

Sitenin tekrar çıktığı zaman yapılacak sosyal medya paylaşımlarının kurgusu için çalışmaya başladık. Ancak bir yandan siteyi özel tekniklerle :) gelecekteki pozisyonlarını kontrol ediyoruz. Kontrollerimizde sitenin ilk sıraya çıktığını görmek bir süre sonra Türkiye’de çıkacağını bilmekti ve o an. SEO Hocası artık tekrar 1. sırada ama sadece yurtdışında birkaç sunucuda. Hemen sosyal medyada 24 saat içerisinde SEO kelimesinde tekrar 1. sıradayız diye paylaştık. İlk etapta “eğer bu durum olmazsa bizim için yıkım olur” düşüncesi gelişse de zaten yıkımı görmüştük risk almamak için hiçbir neden yoktu.

ve tam 7 saat sonra tekrar 1. sıradaydık. Sonrasında yaşanılan sürecin özeti şeklinde bir yazı yayınladık ama cidden özet :) https://www.seohocasi.com/tum-sektore-duyurulur/

SEO Hocası Ceza Süreci Sonrası

Çok zorlu bir süreçti. Google’ı kandırdı hakettiler diye forumda karalama kampanyasına destek verenlerin eleştirileri bizzat aynı profillerle eski konumumuza geldikten sonra “kesin Google ile anlaşmalılar” olarak değişecek eleştiri okları hiç kesilmeyecekti.

Siz ne yaparsanız yapın, kulp takmaya çalışanlar ve eleştirilecek boşluk bulmaya çalışanlar mutlaka çıkacaktır. Elbette o dönem çok fazla müşterimizden, işbirliği yaptığımız kişilerden ve takipçilerimizden destek mesajları da aldık. Bir içerik hizmeti sağlayacımız “Ankara’dan atlayıp destek olmaya gelecektim” bile diyerek birkaç ay ödeme yapmayın eğer durumunuz zordaysa şeklinde yaklaştı. Bizi yakından tanıyan, sesimizi duymuş, yüzümüzü görmüş neredeyse herkes destek oluyordu ancak yine de 100 binlerce kişiye ulaşmış bir krizdi. Bu krizin etkisini 6 Kasım’da Google’da “SEO Hocası” kelimesinin aranmasının nasıl seyrettiği ile kolayca görebiliyorsunuz.  https://trends.google.com.tr/trends/explore?date=today%205-y&geo=TR&q=seo%20hocas%C4%B1

1 günde yaklaşık 6 katlık bir marka araması. Elbette bu bize ciddi bir PR gücü ve remarketing listesi de kazandıracaktı özellikle sonraki günlerde başarılarımızı daha fazla duyurmak adına. Ancak yine de buna değmezdi yaşanılanlar :)

Bu süreçten hangi dersleri çıkardım peki;

  • Hiçbir zaman varolan gücünün sürekli olacağına inanma
  • Her zaman alternatif gelir kaynaklarını oluştur
  • Gücünü daima kendinden al, çünkü gücünü başkalarından alırsan gücün yer değiştirmesi onların da yer değiştirmesi anlamına gelebilecektir.
  • Birebir iletişime önem ver
  • Her ne sıkıntıda olursan ol, insanlarla iletişime açık ol ve iletişimde dürüst ol
  • Her büyük zorluk seni gelecekteki çok daha büyük zorluklara karşı donanımlı hale getirir asla pes etme!
  • Doğru, dürüst ve ahlaklı olmayı koru. Çünkü her zaman eninde sonunda tüm gerçekler ortaya çıkar.

SEO Hocası’nın Geleceği

Geliştirmeye, paylaşmaya, faydalı olmaya devam ancak geleceğine dair hiçbir planım ve hedefim yok. Ticari bir beklentim yok. Ancak yazılımsal olarak o dönüşümü sağlıklı gerçekleştirebilecek olsaydım tüm sektörün kullanımına, paylaşımına ve birbiri ile ticari alışverişine açmak isterdim. Varsa bu konuda bir çözüm ortaklığı düşünen referanslarıyla birlikte gelirse iletişime açığız.

Dijitalleşmenin ilk basamağı AutoCAD Hocası websitesiydi, ikinci adım girişimcilikti ve SEO Hocası oldu, ticarileşme ve kurumsallaşma için 3. adım Webtures’tı. Şimdi Globalleşme için adımımı atma hazırlığı içerisindeyiz. Pes etmediğiniz sürece tüm zorluklar sizi daha iyi bir size hazırlayacaktır.

Yorumlar (4)
  • Gürkan ÖZGÜR 06 Aralık 2018 21:18

    Hocam öncelikle başarılarınıza nice başarıları da katmanız dileğiyle yorumuma başlamak istiyorum. Amatör olarak ilerlediğim bu dijital dünyada idol olarak alabileceğim kişisiniz. Kişilik olarak, samimiyet olarak ve iş yönetimi, arkadaş olarak gerçekten çok iyi olduğunuzu düşünüyorum. Kaan GÜLTEN maskeleri ile fotoğraf çekildiğiniz dönemde sadece sizlere ağzım açık bakıyor ve başarınızı taktir ediyordum. Şimdi gerçekten de neler yapabildiğinizi, nelerin üstesinden gelerek 1 numara olduğunuzu görüyorum. Allah yolunuzu izinizi açık etsin. Ailenize de hayırlı, mutlu ve huzurlu bir ömür ihsan eylesin. Saygılarımla.

  • Yilmaz Sarac 06 Mart 2019 23:08

    SEO Hocası Seo’ya ilgi duymaya başlayan herkesin dikkatini ilk çeken organizasyon. En azından benim böyleydi. İlk incelediğim seo uzmanı web sitesi ve halen takip ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.

  • Kemal Kavaklı 02 Nisan 2019 11:10

    Türkiyede yatırım almadan nadir büyüyen şirketlerden birisi oldunuz. En sıkıntılı dönemlerinizde yurtdışından bile karalamalar aldığınızı gördük sanırım bu da başarınızın büyüklüğünü gösteriyor. Başarılar dilerim

  • oto çekici 25 Mayıs 2020 16:54

    Merhaba,
    Zamanında çiçekvitrini.com için bir seo çalışması yaptırmıştım, çok iyi sonuçlar almıştım. İşinin ehli profesyonel arkadaşlar. O tarihten itibaren çok uzun zaman geçti, şimdi daha da fazla kendilerini geliştirmişlerdir.Yeni projem araccekici.com da yardım almayı düşünüyorum. İyi çalışmalar